Šrot dobiva tekmece

Foto: Žurnal24 Eden izmed kandidatov za celjskega župana je tudi Janko Požežnik. (Foto: Gregor
Celjskemu županu ankete vnovič napovedujejo zmago, a nekateri protikandidati menijo, da je čas za spremembe.
Oglej si celoten članek

Kot kaže, se v Celju letos vendarle obeta nekoliko bolj vnet boj za županski stolček, kot smo bili vajeni prejšnja leta. Tega sicer že dvanajst let trdno zaseda Bojan Šrot (SLS).

Sam uradno še ni napovedal vnovične kandidature, a viri blizu Šrota menijo, da o tem, da bo vnovič oznanil kandidaturo, ni nobenega dvoma. Kot je za Žurnal24 že dejal, bo svojo odločitev sporočil ob koncu počitnic.

Trije kandidati že uradno
Čeprav mnogi menijo, da bi mu tudi četrtič uspelo krmilo trdno obdržati v svojih rokah, to njegovih protikandidatov ne moti in so prepričani, da bo v Celju prišlo vsaj do drugega kroga volitev.

Prvi je kandidaturo uradno, skupaj s svojim nadrejenim Janezom Janšo, sporočil Janko Požežnik (SDS), sicer direktor Poklicne gasilske enote Celje, za njim pa še magistra Andreja Rihter (SD), nekdanja ministrica za kulturo in sedanja poslanka v Državnem zboru, zaposlena kot kustosinja v Muzeju novejše zgodovine.

Uradno pa bo svojo župansko kandidaturo v ponedeljek sporočila tudi Jana Govc Eržen (LDS), znana zdravnica, specialistka družinske medicine, zaposlena tudi kot vodja zdravstvene postaje v Vojniku, medtem ko naj bi se na uradno najavo še pripravljal tudi Branko Lobnikar (Zares).

Čas je za spremembe
"Napočil je čas za spremembe, sploh pa si tretje največje mesto zasluži poklicnega župana," meni Janko Požežnik, diplomirani politolog in obramboslovec ter hkrati predsednik stranke SDS v Celju, ki pravi, da mu je podporo obljubilo že veliko občank in občanov, zato mu ni bilo težko sprejeti te odgovornosti.

"Posvetiti se bo treba tudi gospodarstvu in zagotoviti čim več delovnih mest mladim, tistim, ki so delo izgubili, pa tudi hendikepiranim skupinam ljudi. Celje nosi veliko bremen preteklosti in tu je treba narediti določen premik, župana pa čaka tudi cela vrsta problemov v krajevnih skupnosti in mestnih četrtih, kjer zdaj niso bili deležni pretiranega posluha," še meni Požežnik.

Dovolj čakanja na državo
Da problemov ni malo, se zaveda tudi kandidatka Rihterjeva, ki meni, da se je doslej premalo naredilo za ureditev javnega prometa in poplavne varnosti.

"Mesto Celje je treba približati ljudem in za ljudi, iti mednje ter jim prisluhniti. Vodenje občine si predstavljam z roko v roki z gospodarstvom, ki se mu je Celje v preteklosti premalo posvečalo. Mladi nimajo štipendij in tudi ne jasne perspektive, prav tako ni javnega prometa in se ljudje z enega na drugi konec mesta vozijo le s taksiji, ki niso ravno poceni. Dovolj je tudi čakanja na državo. Poplavno varnost je treba rešiti takoj in državi postaviti ultimat," meni Rihterjeva.

Na vprašanje, ali bo ob morebitni izvolitvi oddala svojo vlogo poslanke, Rihterjeva odgovarja, da je to odvisno od tistih, ki so ji to vlogo pred dvema letoma zaupali.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.