Šrot in Bavčar nista prala denarja

Foto: Žurnal24 (Foto: Srdjan Zivulovič)
Danes bodo predvidoma končana zaslišanja v zvezi z domnevnim oškodovanjem Pivovarne Laško in Istrabenza. Nekdanja prva moža družb Šrot in Bavčar zanikala, da bi delala nezakonito.
Oglej si celoten članek

Danes naj bi se končala zaslišanja v zvezi z domnevnim oškodovanjem Pivovarne Laško in Istrabenza, ki so se sicer začela minulo sredo na ljubljanskem okrožnem sodišču, ko sta pred sodnika stopila nekdanja prva moža obeh družb Boško Šrot in Igor Bavčar. Oba sta vse očitke zavrnila.

Pred sodnika naj bi stopili še direktor Maksime Holdinga in nekdanji lastnik podjetja Microtrust Nastja Sušinski, nekdanji svetovalec za finance v Istrabenzu Kristjan Sušinski, lastnik Sportine Bahtijar Bajrović, kranjski odvetnik Branko Lipovec, nekdanji direktor Infond Holdinga Matjaž Rutar, nekdanja lastnica Kolonela Danijela Rakovič in Šrotova poslovna sodelavka Vesna Rosenfeld.

Šrot je po zaslišanju pojasnil, da mu tožilec Jože Kozina očita dva sklopa nezakonitih dejanj, in sicer menedžerski prevzem Pivovarne Laško ter to, da je Bavčarju pri prodaji deleža v Istrabenzu podaril 25 milijonov evrov. Ob tem je zatrdil, da menedžerski prevzemi niso nezakoniti, kar pomeni, da ni storil nič nezakonitega. Da bi iz svojega premoženja komurkoli kaj podarjal, pa se mu zdi povsem nesmiselno.

Na drugi strani je Bavčar obtožen pranja denarja. "Očita se mu, da je na podlagi nekega posla dobil konkretna finančna sredstva, ki jih je položil na banko v Sloveniji. In to je prvič v zgodovini Slovenije, odkar jaz vem, okarakterizirano kot pranje denarja," je po zaslišanju svojega klienta zatrdil odvetnik Aleksander Čeferin, Bavčar pa je dodal, da so očitki zoper njega smešni.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.