Šrot mora plačati 51 milijonov evrov in obresti

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Boško Šrot mora Pivovarni Union vrniti 51 milijonov evrov z obrestmi.
Oglej si celoten članek

Pivovarna Union je sodbo okrožnega sodišča, ki seveda še ni pravnomočna, prejela včeraj, danes pa so obvestilo objavili na straneh Ljubljanske borze.

Boško Šrot in njegova družba Atka Prima morata Pivovarni Union vrniti 51 milijonov evrov z zamudnimi obrestmi od 20. decembra 2014 dalje, je razsodilo okrožno sodišče v Ljubljani, plačati pa bosta morala še 219 tisoč evrov pravdnih stroškov. Pivovarna Union je sicer zahtevala še enajst milijonov evrov več.

Zahteval je, da mu posodijo denar, a seveda ne pisno

Spomnimo, v letih 2008 in 2009, ko je začelo Šrotu zmanjkovati denarja, je od podjetij v skupini zahteval, naj družbama Infond holding in Center naložbe (ta je bila v lasti Atke Prime) posodijo denar. Tega denarja ta podjetja seveda niso nikoli vrnila.

Pivovarna Union je na sodišču dokazala, da so za njihovo izgubo kriva škodljiva navodila Boška Šrota kot lastnika in direktorja družbe Atka Prima.

Izterjava je pa drugo vprašanje

Ali bodo kaj od tega, na primer vsaj sodne stroške, izterjali, pa je seveda drugo vprašanje.

Šrot se bo po navedbah svojega odvetnika pritožil, je poročal Radio Slovenija.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 9

  • 20:00 14. Januar 2016.

    Kdo vse ni opravil dela, da je lahko prišlo do takšnih anomalij. 50. MIO, Šrot, !00 MIO, Kordež.......... pa še …

  • 19:15 12. Januar 2016.

    Zoro lepo povedano!

  • 18:45 12. Januar 2016.

    miljonški € :Jankovič,Mrmal, Bavčar,Drobnjak ,Rigelnik, Glaser, Zidar, Šešoki, Senica,Kresalova,Lah, Bankirji , Odvetniki, Lorberji, itd. Potem jih je teh barab , …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.