Šrotova petina Mercatorja na prodaj

Foto: Žurnal24 mercator_bobo08012008t
Dobrih 21 odstotkov delnic Mercatorja, ki so ga banke zasegle Šrotovemu Infond Holdingu, išče novega lastnika.
Oglej si celoten članek

Skupina bank ima v lasti skupno 784.693 delnic z glasovalno pravico oz. 21,08-odstotni delež v Mercatorja. UniCredit banka, Gorenjska banka, Abanka, NKBM, Banka Koper in Hypo Alpe Adria so z družbo Arkas sklenila sporazum za izvedbo postopkov za pridobivanje ponudb za prodajo delnic Mercatorja.

Sporazum skupine delničarjev v Mercatorju ne predvideva skupnega izvrševanja upravljalskih pravic z naslova delnic. Prodajni proces je trenutno v začetni fazi in ni bil narejen še nikakršen ožji izbor potencialnih kupcev, trdijo v Arkasu.

Večina omenjenih bank, ki so se odločile prodati delež v Mercatorju, je delnice Mercatorja pridobila v okviru zasegov delnic, s katerimi Infond Holding zavaroval svoja posojila, potem ko mariborska finančna družba teh ni uspela pravočasno poplačati.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.