Štab namesto kavarne

Foto: Žurnal24 Mestni kavarni ob osrednjem izolskem parku so sosedje nasprotovali, volilnemu št
Izola. Načrtovani ugledni mestni kavarni so sosedje nasprotovali, trdijo na občini.
Oglej si celoten članek

“Umestitvi mestne kavarne ob parku Pietro Coppo so nasprotovali okoliški prebivalci, kar je župan upošteval,” razlaga Blaž Maljevac, odgovoren za odnose z javnostmi na izolski občini. Zanimalo nas je, kaj je z ugledno mestno kavarno, ki jo je tam obljubljal župan Tomislav Klokočovnik, ko je iz prostorov izselil društvo prijateljev mladine (DPM). Kavarne zdaj ni, je pa tam Klokočovnikov volilni štab.

Selitev v dobro otrok
“Pri selitvi je župan želel, da se otrokom v društvu zagotovi varno varstvo ter brezskrbno igranje in izvajanje interesnih dejavnosti, kar v prejšnjih prostorih ni bilo mogoče oziroma je bilo to celo neprimerno. Otroke so lahko opazovali mimoidoči, izpostavljeni so bili celo morebitnim zlonamernih dejanjem. Poleg tega so bili prostori, ki jih je začasno uporabljalo DPM, potrebni večje prenove,” dodajajo na občini.

Po selitvi zadovoljni

“Vsaka lokacija ima svoje pluse in minuse, vendar imamo na novi na dvorišču urejeno igrišče, pa tudi prostori so svetli in primerni za dejavnosti, tako da smo več kot zadovoljni,” ob tem komentira Barbara Motoh Bračanov iz DPM, ki so ga, kot je znano, preselili na Gregorčičevo ulico 21 (nekdanja italijanska osnovna šola).

“Lokacija je sicer lepa, vendar je v okolici veliko lokalov in malo prostora pred objektom – okoli so parkirani avti. Ne vem, ali bi bil zainteresiran za odprtje gostinskega obrata tam, najbrž ne,”
pa pravi dolgoletni izolski gostinec; eden od redkih,

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.