Stadion brez odgovorov

Foto: Žurnal24 Janković je 30. junija lani v Stožicah med drugim gostil predsednika NZS Ivana S
Stožice. Grep želi podaljšanje roka. Janković se še ni odločil, ali ga bo odobril.
Oglej si celoten članek

Ljubljana. Ali bo Mestna občina Ljubljana (MOL) Grepu odobrila podaljšanje roka, ki se je iztekel včeraj, ali bo unovčila bančno garancijo v višini 25 milijonov evrov – vprašanji, ki sta včeraj ostali brez odgovorov. Pa čeprav gre za projekt javno-zasebnega partnerstva, ki bi moral biti že končan, glede na javni del partnerstva, pa bi morali biti znani tudi finančni podatki o projektu.

Tokrat ni vabil v Stožice
Ljubljanski župan Zoran Janković je 30. junija lani v Stožice povabil medije, nogometaše Olimpije, predsednika Nogometne zveze Slovenije (NZS) Ivana Simiča ... Včeraj medijev ni povabil, prav tako ni pojasnil, kakšno odločitev je sprejel, kdaj bosta stadion in dvorana končana in koliko bo morala za objekte doplačati MOL. V torek je dejal le, da ve za okvirno številko, a je ne bo razkril, bo pa MOL vsa naročena dela plačala.

Najprej dokapitalizacija
Prav tako še ni znana usoda posojila, ki ga NLB s sindikatom pripravlja za Grep. Včeraj je predsednik uprave NLB Božo Jašovič po koncu skupščine delničarjev izjavil, da ko bo posojilo za Stožice, bodo javnost o tem takoj obvestili. A po ocenah poznavalcev bodo verjetno najprej počakali na odločitev o dokapitalizaciji banke, za katero bodo po Jašovičevih besedah izvedeli pred dopusti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.