Stanje po regijah: Velike razlike med najboljšo in najslabšo regijo!

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Epidemiološke razmere med regijami se precej razlikujejo.
Oglej si celoten članek

Ob 1.023 opravljenih PCR testih je bilo v nedeljo potrjenih 24 novih okužb z virusom sars-cov-2. To pomeni, da je bil delež pozitivnih 2,3 odstoten. 

Sedemdnevno povprečje okužb se je še znižalo in znaša 147, prav tako je nižja 14-dnevna incidenca okužb na sto tisoč prebivalcev, ki znaša 130. 

Tudi število aktivnih primerov okužbe se še naprej znižuje in znaša nekaj več kot 2730.

Regijsko je epidemiološko stanje najslabše v posavski, osrednje-slovenski in primorsko-notranjski regiji, medtem ko so razmere najboljše v zasavski, goriški in koroški regiji. 

Sedemdnevno povprečje okužb na sto tisoč prebivalcev v posavski regiji znaša 10,3, medtem ko je v koroški regiji, kjer je epidemiološka slika najboljša, le ena.

"Po kazalnikih EU je samo koroška regija v oranžni fazi, medtem ko so vse ostale še vedno v rdeči," je na današnji tiskovni konferenci poudaril direktor NIJZ Milan Krek. Skladno s kazalniki EU je za prehod v oranžno fazo treba izpolniti pogoj, po katerem je 14-dnevna incidenca od 50 do 150 in je delež pozitivnih testov PCR 4 odstotke ali nižji oziroma je 14-dnevna incidenca nižja od 50 na 100.000 prebivalcev in je delež pozitivnih testov PCR 4 odstotke ali več. Za prehod v zeleno fazo mora biti 14-dnevna incidenca nižja od 25 primerov na 100.000 prebivalcev in delež pozitivnih testov PCR 4 odstotke ali manj.

Foto: NIJZ epidemija covid-19 podatki

V bolnišnicah 134 covidnih bolnikov

"V bolnišnicah se zdravi 134 bolnikov, ena oseba manj kot dan pred tem," pravi uradna vladna govorka za covid-19 Maja Bratuša. "Na oddelkih za intenzivno nego se zdravi 43 bolnikov, tri manj kot dan pred tem. V nedeljo so v bolnišnice sprejeli tri, v soboto pa šest pacientov. Odpustili so včeraj dva bolnika, v soboto šest."

Zaradi covid-19 sta včeraj umrli dve osebi.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 16:59 14. Junij 2021.

    Zaslužujem od 130 do 180 dolarjev na uro, tej službi sem se pridružil pred tremi meseci in v prvem mesecu …

  • 11:41 14. Junij 2021.

    Ali se je začela cenzura na Žurnalu? Zdaj mi je izginil že 4. komentar. Se ne sme reči: korona-nateg- zakaj …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.