Stanje po regijah: Vse regije rumene, le ena zelena!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Število aktivnih primerov se je znižalo pod sedem tisoč.
Oglej si celoten članek

Včeraj so s 4.469 PCR testi potrdili 532 okužb z novim koronavirusom, delež pozitivnih testov je 11,9 odstotka. 

"Epidemiološke razmere v državi se še naprej izboljšujejo, število aktivnih okužb je nižje od 7000, znižalo se je tudi sedemdnevno dnevno povprečje okužb, ki znaša 417," je povedala uradna vladna govorka za covid-19 Maja Bratuša. "Vse regije so obarvane rumeno, edino Koroška je zelena."

Vlada se bo po besedah Bratuševe danes popoldan seznanila z epidemiološkimi razmerami ter v skladu s tem razpravljala o nadaljnji veljavnosti ukrepov.

V bolnišnicah se zdravi 368 covidnih bolnikov, od tega jih je 110 na oddelkih za intenzivno nego. "Tudi v bolnišnicah opažamo padec, znižuje se tako število zasedenih postelj na navadnih kot intenzivnih oddelkih," je povedala Bratuševa. 

Zaradi covid-19 je umrlo še pet oseb.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.