Stanovalci proti Cityju

Foto: Žurnal24 Stanovalci v Cankarjevi so že skoraj obupali, da jim bo uspelo zamenjati upravlj
Stanovalci Cankarjeve 6f, ki je del kompleksa Forum, že leta želijo dati odpoved upravljalcu City. Obe strani v sporu se sklicujeta na določila okoljskega ministrstva.
Oglej si celoten članek
“Že leta 2005 smo dali vsi stanovalci Cankarjeve 6f odpoved upravljalcu City MB. Ta pa naš še vedno ignorira,” se je glasilo pismo, ki smo ga prejeli v uredništvo. V znanem mariborskem naselju Forum si stanovalci na vhodu 6f že nekaj časa prizadevajo zamenjati upravljalca.

 

5,7

-odstotni delež vseh lastnikov predstavljajo stanovalci kompleksa Forum na Cankarjevi ulici.

Obojim dovoljenja
“Imamo pridobljeno mnenje od ministrstva za okolje in prostor, da se vhodi lahko parcialno upravljajo s strani upravnika, ki so ga izbrali vsi etažni lastniki vhoda. City MB pa nam odgovarja, da identifikacijske številke ni možno razdeliti. In tako že leta, čeprav z njimi nismo zadovoljni, trpimo njihovo ignoranco,” nam je pojasnil eden izmed stanovalcev Foruma.

V podjetju City MB pa so prepričani, da imajo prav. “ Vhod na Cankarjevi 6F je sestavni del stanovanjsko-poslovne stavbe Forum, ki je zaključena celota in kot enotna stavba vpisana v kataster stavb in zemljiško knjigo. Etažni lastniki so s pogodbo o urejanju medsebojnih razmerij še posebej določili, da se za celotno stavbo, za vse stanovanjske vhode, vedno določi istega skupnega upravnika. V povezavi z navedeno zadevo lahko še povemo, da je v konkretnem primeru stanovanjska inšpekcija pri ministrstvu za okolje in prostor podala mnenje, da o zamenjavi upravnika lahko odloča večina vseh lastnikov stavbe, vpisane v kataster,” je pojasnila Diana Praljak, direktorica družbe.

“Nekaterim tako ni nič prav in se samo bunijo. Meni se zdi, da dobro skrbijo za naša stanovanja,” pa je povedala ena izmed starejših stanovalk na prej omenjenem vhodu, ki pa se je prav tako podpisala, da želi menjati upravljalca.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.