Stanovanja kljub krizi dražja

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Lizbona, Portugalska Foto: Žurnal24 Luksemburg Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Stockholm, Švedska Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Helsinki, Finska Foto: Žurnal24 Toronto, Kanada Foto: Žurnal24 Cape Town nogomet pred žrebom SP 2010 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Sydney Foto: Žurnal24
Kljub gospodarski krizi in težavam v gradbeništvu so se stanovanja ponekod po svetu zelo podražila. V fotogaleriji si poglejte, katere države so to.
Oglej si celoten članek

Podatke o rasti cen stanovanj po svetu so zbrali v ameriškem podjetju Knight Frank.

Lestvico držav, kjer so se stanovanja najbolj podražila, si oglejte v galeriji.

Največjo rast cen stanovanj v obdobju med prvim četrtetjem prejšnjega leta in prvim četrtletjem letošnjega leta beležijo v Azijsko-pacifiški regiji. Največji padec pa v Baltskih državah in Ukrajini, kjer so cene padle za več kot 30 odstotkov.

Na lestvici se je Slovenija med 47 proučevanimi državami uvrstila na 33. mesto. V omenjenem obdobju so se cene stanovanj pri nas znižale za 4,4 odstotka. Tik pred nami sta Francija (4,3-odstoten padec) in Italija (-4,2 odstotka).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.