Stanovanja za dovoljenja

Foto: Žurnal24 Družba Gradis skupina G je v trgovsko-stano-vanjskem objektu v Bohinjski Bistric
Papirji. V trgovsko-stanovanjskem objektu lastniki podstrešnih stanovanj ne morejo vpisati v zemljiško knjigo. Dogovor z občino.
Oglej si celoten članek

Ne gre za nikakršno izsiljevanje, ampak za dogovor, ki smo ga dosegli z mediacijo. Lastniki bodo dobili papirje, občina pa neprofitna stanovanja,” je za Žurnal pojasnil Franc Kramar, bohinjski župan.

Občinska stanovanja
Neprofitna. Občina Bohinj ima 28 stanovanj, ki so vsa zasedena. Povprečna mesečna najemnina je od 100 do 120 evrov, občinska subvencija za neprofitna stanovanja pa od 48 do 115 evrov. Na seznamu čakajočih je 12 prosilcev, ki nimajo rešenega stanovanjskega problema. Prihodnjo pomlad bo vseljivih pet novih občinskih stanovanj.

Lastniki desetih stanovanj v trgovsko-stanovanjskem objektu v Bohinjski Bistrici teh ne morejo ne vpisati v zemljiško knjigo ne prodati. Gre za podstrešna stanovanja, ki so jih, tako trdijo lastniki, kot podizvajalci namesto plačila dobili od družbe Gradis skupina G.

Rešitev je v spremembi občinskega prostorskega načrta. “Občini je bilo v tem objektu obljubljenih deset stanovanj, a ker je ostalo le pri ustnem dogovoru in nismo podpisali sporazuma, je Gradis skupina G stanovanja prodal po tržni ceni. Zato smo z lastniki podstrešnih stanovanj sklenili dogovor, da bo občina spremenila prostorski načrt, oni pa bodo pomagali – večinoma z delom – pri obnovi starejše hiše, ki jo je lastnik Brane Polajnar pripravljen prodati občini za neprofitna stanovanja. Tako bomo rešili dve težavi,” je poudaril župan.

Občina bo uredila pet stanovanj, ki bodo vseljiva prihodnjo pomlad, za kvadratni meter bo odštela 800 evrov, celotna kupnina pa naj bi bila okoli 230 tisoč evrov. Za to se ne bo zadolžila, temveč bo župan na majski seji občinskim svetnikom predlagal odprodajo dela občinskih delnic – občina jih ima za okoli pol milijona evrov.

230 tisoč evrov bo občino stal nakup petih stanovanj.

Gradisova vsa prodana
Gradis skupina G je v trgovsko-stanovanjskem objektu zgradil 46 stanovanj, za katera je prvi mož podjetja Uroš Ogrin zatrdil, da so prodana vsa. Kot smo prebrali na spletni strani tega podjetja, je bila povprečna cena stanovanj dobrih 2.741 evrov za kvadratni meter.

Naša stanovanja so prodana, nekaj pa smo jih dali za kompenzacijo,” je dejal Ogrin in zanikal, da bi podstrešne prostore dali podizvajalcem namesto plačila. “Podstrehe nismo kompenzirali. Ima tudi drugo parcelno številko kot preostala zgradba. Zdajšnji lastniki so bili s tem seznanjeni, prostore so odkupili, za kar imamo kupoprodajne pogodbe. Ne vem pa, koliko je bilo teh kupcev,” je pojasnil Ogrin in dodal: “Videli so, v kakšnem stanju je in da je cena 1 : 4 ali celo 1 : 5 v primerjavi s preostalimi stanovanji, prav tako so vedeli, da bodo morali, če bodo podstreho preuredili v stanovanja, za to pridobiti ustrezne papirje,” je poudaril.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 16:54 21. Januar 2013.

    Z Ogrinom sklene posel le pravi naivnež. Tip je iz Jankovićeve šole in ve kako se takim rečem streže.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.