Stanovanja za mlade

Foto: Žurnal24 Piranska občina naj bi bodočo sosesko Kampolin – terase namenila predvsem družin
Občina Lucija in soinvestitor načrtujeta gradnjo do 53 stanovanj po dostopnih cenah.
Oglej si celoten članek
“S piransko občino načrtujemo gradnjo petih vrstnih hiš in dveh stanovanjskih blokov s podzemnimi garažami,” razlaga Branko Volkar, predstavnik podjetja Dib 3 iz Ljubljane. Skupaj bi to pomenilo od 43 do 53 stanovanj, ki bodo po Volkarjevih besedah namenjena predvsem družinam mladih izobražencev in jih bodo ponujali po dostopnih cenah. Projekt, imenovan Kampolin – terase, se bo raztezal na 6.500 kvadratnih metrih, imel pa bo tudi otroško igrišče. Graditi bodo predvidoma začeli spomladi leta 2011, končali pa bodo okvirno v enem letu.

Poziv krajevne skupnosti
"Občini smo predlagali, naj se del občinskih stanovanj že v projektni dokumentaciji opredeli za kadrovska stanovanja, namenjena mladim in perspektivnim kadrom, saj jih v naši občini primanjkuje," pravi predsednik Krajevne skupnosti (KS) Lucija Gašpar Gašpar Mišič. “Dejstvo je, da so v primerjavi z drugimi večjimi kraji v Sloveniji cene stanovanj v Istri znatno višje, kar povzroča beg mladih tja, kjer so pogoji ugodnejši. Starejše premožnejše prebivalstvo pa se iz drugih krajev seli v Istro, kar se lahko v prihodnosti še poveča in tako poruši ravnovesje ter upočasni razvoj kraja,” ocenjuje.

Manjkajoči kadri
Mišič opozarja, da trenutno v Občini Piran primanjkuje zdravnikov splošne medicine, profesorjev in strokovnjakov različnih gospodarskih panog. “Perspektivnim mladim kadrom bi morala občina zagotoviti ustrezne bivalne pogoje,” je prepričan.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.