Stara pročelja ne pritegnejo ljudi

Foto: Jaka Suln
Foto: Jaka Suln
Staro mestno jedro. Občina bi ga morala namensko urejati in ga prebuditi, je prepričana Kocjanova.
Oglej si celoten članek

“Če se staro mestno jedro ne ureja prostorsko namensko, se ne vlaga v obnove stavb, ki so pravzaprav kulturni spomeniki, ter se ne razmišlja, katere so tiste vsebine, ki bi v zaspano jedro pripeljale množice domačih in tujih obiskovalcev, ne gre pričakovati, da bo to kaj drugačno kot umirajoče,” pravi Marjeta Kocjan, ena od redkih, ki je v zadnjem času svojo ponudbo želela predstaviti prav v starem mestnem jedru.

Na potezi občina

Kot dodaja Kocjanova, tako ona kot tisti, ki v središču mesta vztrajajo, menijo, da bi dolgoročni načrt oživljanja morali pripraviti na občini. “Občina je eden od glavnih akterjev, ki bi morali spodbuditi oživljanje ter biti povezovalec med lastniki nepremičnin in potencialnimi najemniki, saj so vsebine, ki se v mestu pojavljajo, preskope, da bi se ljudje vanj vračali vse leto,” je prepričana.

Ob tem upa, da njena butična prodajalna vina, kulinarike in izdelkov zgolj dolenjske domače obrti napoveduje nov trend iskane oživitve mestnega jedra.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.