Stara trta znova sladko rodila

Foto: Nino Verdnik Trgatev Stare trte na Lentu Foto: Nino Verdnik Trgatev Stare trte na Lentu Foto: Nino Verdnik Trgatev Stare trte na Lentu Foto: Nino Verdnik Trgatev Stare trte na Lentu Foto: Nino Verdnik Trgatev Stare trte na Lentu Foto: Nino Verdnik Trgatev Stare trte na Lentu Foto: Nino Verdnik Trgatev Stare trte na Lentu Foto: Nino Verdnik Trgatev Stare trte na Lentu Foto: Nino Verdnik Trgatev Stare trte na Lentu Foto: Nino Verdnik Trgatev Stare trte na Lentu Foto: Nino Verdnik Trgatev Stare trte na Lentu Foto: Nino Verdnik Trgatev Stare trte na Lentu Foto: Nino Verdnik Trgatev Stare trte na Lentu
Na mariborskem Lentu slovesna trgatev Stare trte
Oglej si celoten članek

Kot še posebej sladko in kakovostno, je letošnje grozdje Stare trte ocenil mariborski župan in skrbnik trte Franc Kangler.

Po celem svetu

Grozdje so obrali  malečniški brači in ga pred Hišo stare trte tudi stisnili. Kot je v nagovoru povedal župan Kangler, so potomke stare trte prenesli na vse celine, kjer danes tudi že rodijo prve grozde. "To ni preprosta trgatev, ampak edinstven dogodek na svetu," je dejal.

Tradicionalna prireditev ob trgatvi grozdja Stare trte je za Maribor pomemben dogodek, ki privabi množico obiskovalcev od blizu in daleč. Letos je bila še posebej slovesna, saj je potekala že 25. zapovrstjo in ker se je je ob izredno lepem vremenu udeležilo rekordno število ljudi. S tem dogodkom se je tudi zaključil 11. turistični vinsko-kulinarični dogodek Festival stare trte.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.