Starši bodo lažje študirali

Foto: Žurnal24
V petkovi ljubljanski izdaji tiskanega Žurnala pišemo: Študentski vrtec. Čakajo le še uporabno dovoljenje. Sprva ga bo obiskovalo 12 otrok, starih od enega do treh let.
Oglej si celoten članek

Ljubljana. Tehnični pregled je bil opravljen v sredo, danes pa bodo Upravni enoti Ljubljana predložili še zadnjo dokumentacijo, je povedal vodja projekta ureditve študentskega vrtca v Študentskih domovih v Ljubljani (ŠDL) Andrej Resnik. Takoj po pridobitvi uporabnega dovoljenja bodo vrtec odprli in vanj sprejeli otroke študentov, ki živijo v ŠDL.

1.471 čakajočih
Enoten čakalni seznam.
Na enotnem čakalnem seznamu za sprejem v ljubljanske javne vrtce, objavljenem na spletni strani Mestne občine Ljubljana, je bilo včeraj 1.471 otrok prve starostne skupine. Na njem so tako otroci, katerih starši so pred vlogo prošnje za sprejem v vrtec živeli v Ljubljani že več kot eno leto, kot otroci iz drugih občin. Na sprejem v vrtec v drugi starostni skupini čaka še 12 otrok.

Denar zagotovili domovi
Vrtec so začeli urejati oktobra, potem ko so čez poletje pridobivali gradbeno dovoljenje. Uredili so ga v štirih izpraznjenih apartmajih v bloku XII v Rožni dolini.

Na dobrih 160 kvadratnih metrih sta dve igralnici (ena za najmlajše in ena za malo starejše otroke), skupni prostor in garderoba, sanitarije, soba za vzgojiteljice in razdelilna kuhinja. Hrano bodo v vrtec sicer vozili iz enote Viškega vrtca Rožna dolina. Pred vrtcem je skoraj 140 kvadratnih metrov velika ograjena terasa z naravno senco dreves. Celotna naložba z gradbenimi deli, notranjo opremo, didaktičnimi pripomočki in vsem drobnim inventarjem je ŠDL stala okoli 180 tisoč evrov, je še povedal Resnik.

Varstvo za 12 najmlajših
Študentski vrtec bo deloval kot enota Viških vrtcev, na sprejem vanj pa že čaka 12 otrok, starih od enega do treh let. Sprejem otrok je bil že izpeljan, prav tako so starši že podpisali pogodbe, imeli roditeljski sestanek in individualne pogovore z vzgojiteljem. “Izpeljane so bile torej vse dejavnosti, ki jih je treba izvesti pred odprtjem oddelka, tako da lahko program začnemo takoj, ko vrtec dobi uporabno dovoljenje,” je povedala Barbara Požun, ravnateljica Viških vrtcev. Ti otroci še niso vključeni v nobeno drugo enoto, temveč čakajo na sprejem v študentski oddelek, je povedala Požunova in dodala, da so po njihovem vedenju v domačem varstvu.

12 otrok študentov bodo najprej sprejeli v prvi študentski vrtec v Ljubljani.

Letos bodo v vrtec vključili 12 otrok, saj jih je le toliko ustrezalo razpisnim pogojem, med katerimi je tudi ta, da morajo starši vpisanega otroka bivati v ŠDL. Čeprav je bivanje v študentskem domu eden od vstopnih pogojev, pa po besedah Požunove ni sprejemljivo, da bi otroka izključili iz oddelka, če bi se čez nekaj časa zgodilo, da bi starši izgubili pravico do bivanja v študentskem domu.

V študentski vrtec bi sicer lahko sprejeli dva oddelka oziroma do 28 najmlajših otrok, starih od enega do treh let. Starejši otroci bodo pozneje predvidoma prerazporejeni v druge enote Viških vrtcev, kjer je po besedah ravnateljice prostora zanje dovolj.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.