Starši, ki tepejo, so bili tepeni

Pretresljiv francoski oglas proti telesnemu kaznovanju otrok.
Oglej si celoten članek

Francozi so za namene spodbujanja nenasilne komunikacije in izobraževanja proti nasilju v družini pripravili video, v katerem je prikazano, kako se nasilje prenaša iz generacije v generacijo.

Starši, ki tepejo svoje otroke, so bili kot otroci pogosto tepeni, navajajo žalostno psihološko dejstvo. Preobrat v videu se zgodi, ko se babica na primeru obnašanja svoje odrasle hčerke do vnukinje, sooči sama s sabo in v znak obžalovanja vzame svojo hčerko v objem.

Telesno kaznovanje otrok je prepovedano v 28 državah. Slovenija je prepoved telesnega kaznovanja nameravala uvesti z družinskim zakonikom, ki je padel zaradi referenduma o registraciji istospolnih partnerjev.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • mia
    05:31 11. Julij 2013.

    ljudem, ki jih imamo radi moramo to pokazati. sedaj, vsak trenutek, vsak dan, mesec in leto z njimi. do tega …

  • mia
    05:28 11. Julij 2013.

    žalostno in resnično, a če se zavedamo napak naših staršev in nas samih je ta vedenjski vzorec premagljiv.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.