Stavbe SCT nihče noče

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Potem ko vse tri javne dražbe za prodajo stavbe SCT na Slovenčevi ulici v Ljubljani, kjer je bil sedež družbe, niso bile uspešne, bo stečajni upravitelj Leon Benigar Tošič stavbo skušal prodati z zbiranjem ponudb.
Oglej si celoten članek

Stavba SCT na Slovenčevi je bila na dražbi že konec lanskega leta, ko je njena izklicna cena znašala dobre štiri milijone evrov. Ker prva dražba ni bila uspešna, sta sledili še dve, cena pa se je zniževala; najprej je padla na 3,25 milijona evrov, nazadnje, letos poleti, pa na 2,1 milijona evrov.

Čeprav se je cena za stavbo na Slovenčevi skoraj prepolovila, je stečajni upravitelj na dražbi ni uspel prodati, zato je sodišče na njegov predlog odločilo, da se opravi nezavezujoče zbiranje ponudb na podlagi neposrednih pogajanj. Izhodiščna cena ni določena, stečajni dolžnik pa mora skleniti pogodbo s ponudnikom, ki ponudi najvišjo ceno.

Nekatero drugo premoženje pa bo Benigar Tošič skušal znova prodati na dražbah. Tako bo predmet dražbe kompleks industrijskega obrata v Črnučah, izklicna cena pa bo znašala 11 milijonov evrov. Prav tako na dražbi se bo prodajalo zemljišče v počitniškimi objekti v Fiesi, izklicna cena bo znašala dober milijon evrov. Po izklicni ceni 1,35 milijona evrov pa se bo na dražbi prodajalo delnice družbe Begrad.

Medtem ko dražba za stavbo SCT na Slovenčevi ni uspela, pa je bil stečajni upravitelj bolj uspešen na nekaterih drugih dražbah premoženja propadlega gradbinca. Tako je denimo poleti na dražbah uspel prodati samski dom na Grasselijevi ulici v Ljubljani in zazidljiva zemljišča na Belem križu v Portorožu. Veliko zanimanje je bilo tudi za gradbene stroje in mehanizacijo SCT.



Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.