Stavka francoskih kontrolorjev

Foto: Žurnal24 Francija, stavka kontrolorjev letenja, Pariz, potniki, letališče Foto: Žurnal24 Francija, stavka kontrolorjev letenja, Pariz, potniki, letališče Foto: Žurnal24 Francija, stavka kontrolorjev letenja, Pariz, potniki, letališče Foto: Žurnal24 Francija, stavka kontrolorjev letenja, Pariz, potniki, letališče Foto: Žurnal24 Francija, stavka kontrolorjev letenja, Pariz, potniki, letališče Foto: Žurnal24 Francija, stavka kontrolorjev letenja, Pariz, potniki, letališče
Francoski kontrolorji letenja stavkajo na dveh največjih letališčih. Adria Airways zaradi tega nima zamud, razen na enem od čarterskih letov.
Oglej si celoten članek

Od sinoči kontrolorji letenja na glavnem letališču Charles de Gaulle in na Orlyju ne opravljajo svojega dela. Stavka bo trajala še ves dan.

"Zaradi omejitev v francoskem zračnem prostoru na rednih letih nimamo zamud, zamuja le povratni čarterski let s Palme, ta se namreč izogiba zračnemu prostoru južne Francije," so nam sporočili iz Adrie Airways.

Vsi potniki pa nimajo te sreče, saj naj bi bilo po predvidevanjih kar nekaj odpovedi ali vsaj zamud, zato je agencija za civilno letalstvo vsem potnikom svetovala, naj preden se odpravijo na letališče, pri svoji letalski družbi preverijo, ali poleti potekajo normalno.

Enotno evropsko nebo krivo za stavko
Francoski kontrolorji se ne strinjajo z načrtom tako imenovanega enotnega evropskega neba. Njegov namen je, da bi Francija skupaj z Nemčijo, Švico, Belgijo, Nizozemsko in Luksemburgom ustanovila neke vrste enotno centralo, ki bi usmerjala letala na evropskem nebu. S tem naj bi letalom omogočili, da ne bi več delala raznih "ovinkov“ zaradi koordinacije iz enega centra, poleg tega bi zato prihranili na gorivu.

A francoski kontrolorji menijo, da to prinaša predvsem odpuščanje in uničenje francoske službe kontrolorjev.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.