Stavka v Viator & Vektor končana

Foto: Žurnal24 Vodstvo in delavci Viator&Vektorja so končali pogajanja. (Foto: Nik Rovan) Foto: Žurnal24 Viator, stavka Foto: Žurnal24 Viator, stavka Foto: Žurnal24 Viator, stavka Foto: Žurnal24 Viator, stavka Foto: Žurnal24 Viator, stavka Foto: Žurnal24 Viator, stavka Foto: Žurnal24 Viator, stavka Foto: Žurnal24 Viator, stavka Foto: Žurnal24 Viator, stavka Foto: Žurnal24 Viator, stavka Foto: Žurnal24 Viator, stavka Foto: Žurnal24 Viator, stavka
Vodstvo in delavci dosegli dogovor, delo se bo v vseh družbah nadaljevalo normalno že v ponedeljek. O dogovoru ne želijo govoriti, vsa še odprta vprašanja naj bi rešili do 30. aprila 2010.
Oglej si celoten članek

Prvi mož družbe Zdenko Pavček je ob tem izrazil zadovoljstvo, zadovoljen je bil tudi predsednik stavkovnega odbora Mirko Drača, ki je ob tem dodal, da bodo vsa odprta vprašanja rešili znotraj nove podjetniške kolektivne pogodbe. O podrobnostih pa ne bodo govorili. Izdali so le, da ima dogovor osem točk, potrdil pa je, da so glede plačila voznikom za prevožen kilometer nad normo dosegli dogovor.

Odprta vprašanja rešena do 30. aprila

Med drugim pa so se po njegovih besedah dogovorili o sklenitvi podjetniške kolektivne pogodbe za tista odprta vprašanja, ki jih danes še niso razrešili in naj bi jih do 30. aprila prihodnje leto. Med njimi je omenil vprašanja plačnega sistema - način obračuna plač in dopuste.

Stavka zaradi krčenja pravic
V družbah Skupina Viator&Vektor, Viator&Vektor Logistika ter Viator&Vektor Storitve je v petek potekala stavka. Zaposleni so stavkali zaradi poseganja v nekatere sporazumno določene pravice delavcev.

Vodstvo je v petek tudi ocenilo, da je bila stavka nezakonita, zato je družba na pristojno socialno sodišče v Ljubljani vložila zahtevek za ugotovitev te nepravilnosti. Če bodo v postopku uspeli, stavka ne bo plačana, od organizatorjev pa bodo zahtevali tudi povrnitev materialne in poslovne škode.

Močan upad prihodkov
Direktor družbe Viator&Vektor Logistika Bojan Novak je v petek pojasnil, da so zaradi zmanjšanega obsega prodaje njihovih poslovnih partnerjev ter znižanja cen storitev na evropskem trgu letos utrpeli izpad prihodkov za 35 odstotkov.

Z aprilom so tako posegli v stimulativni del plač in ga v povprečju znižali za 15 odstotkov. O zniževanju stimulativnega dela prejemkov so obvestili svet delavcev in sindikat, ki pa nista dala soglasja.



Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.