Stavkajočim v Konstruktorju ne kaže dobro

Foto: Nino Verdnik konstruktor, stavkajoči čakajo plače Foto: Nino Verdnik konstruktor, stavkajoči Foto: Nino Verdnik konstruktor, stavkajoči praznih rok Foto: Nino Verdnik konstruktor, stavkajoči 2 Foto: Nino Verdnik konstruktor, stavkajoči 3 Foto: Nino Verdnik Marko Plečko, Konstruktor 2 Foto: Nino Verdnik Marko Plečko, Konstruktor Foto: Nino Verdnik konstruktor, nadpis
Delavci Konstruktorja zahtevajo zasluženi denar. Vodstvo jim ga ne more obljubiti.
Oglej si celoten članek

Zjutraj je 270 delavcev začelo stavko, ki je ne nameravajo končati do izpolnitve njihovih zahtev. Želijo majsko plačo in regres, glede na to, da denarja ni, ne kaže dobro niti za junijsko plačo, ki zapade v petek.

Pred stavkajoče sta stopila sindikalist Mladen Kutnjak in direktor Marko Plečko, ki jim je povedal, da se bodo z lastniki jutri pogovarjali o dokapitalizaciji, pa tudi z bankami se še pogajajo. Dopolniti morajo predlog za prisilno poravnavo, na sodišče vloženo 4. julija.

Delavci so Plečku pojasnili, da želijo le zasluženi denar, in od njega zahtevali rok, do kdaj mora biti ta na njihovih računih. Direktor datuma ni želel podati.

Nekaj časa so delavci vztrajali pred upravo, potem pa so odšli na gradbišča, kjer stavko nadaljujejo na delovnih mestih.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.