Stavničarji za zapahe

Foto: Fotosmedia
Foto: Fotosmedia
Nelegalne stave. Trije priznali krivdo: zapor, denarna kazen in vračilo denarja.
Oglej si celoten članek

“Priznam in dejanje obžalujem. Poudaril bi pa rad, da nobenega od prijateljev, ki so igrali stave, nisem oškodoval,” je po priznanju v zaključni besedi povedal Kosta Turner. Mariborčana, 48-letni Turner in 41-letni Ivan Vinko, sta priznala krivdo, da sta iz koristoljublja zavestno in naklepno sodelovala pri organiziranju nezakonite športne igre. Nečak prvoobtoženega, 29-letni Vasja Turner, pa je priznal, da je vodil evidenco sprejemanja stav in vseh dolžnikov.

Vrnili bodo denar

Sodni senat Okrožnega sodišča v Mariboru se je strinjal s predlagano kaznijo tožilke: za Kosto Turnerja tri leta zapora, za Vinka tri mesece manj in za Vasjo Turnerja leto in pol zapora, a bo lahko mesec in pol zapora, kolikor bi ga še moral odsedeti, oddelal z 80 urami dela v splošno korist. Poleg tega sta jih doletela denarna kazen in vračilo pridobljene koristi. Država bo iz naslova protipravno pridobljene premoženjske koristi vsakemu prvoobtoženemu odvzela po 89.726 evrov, Vasji Turnerju pa 15 tisoč evrov. Kosta Turner bo moral plačati še dobrih 21 tisoč evrov kazni, Vinko pa dobrih 16 tisoč.

Sojenje se nadaljuje

Spomnimo, v nelegalni športni stavnici za nogometne tekme Kosta naj bi v dveh letih številni hazarderji vplačali okoli 32 milijonov evrov, člani stavničarske mafije pa naj bi si s pobiranjem provizije od plačanih stav protipravno pridobili skoraj 750 tisoč evrov.

Stavniška afera s priznanjem treh obtoženih še ni končana. Od petih članov domnevne stavničarske mafije Zvonko Hajšek in nogometaš Duisburga Goran Šukalo vztrajata, da očitanega v obtožbi nista zakrivila. Sojenje proti njima se bo nadaljevalo prihodnji četrtek.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 00:02 14. September 2012.

    Smešno... ta tip dobi 3 leta zapora in 80.000 € kazni... A Kordež dobi manj denarne kazni pa malo več …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.