Stečaj Potez

Foto: Žurnal24 Drobnak bo kot velik delničar utrpel največjo škodo. (Foto: BOBO)
Poteza Naložbe tudi uradno potrdila stečaj.
Oglej si celoten članek

Poteza Naložbe je od danes v stečaju. Sprožili so ga sami, takoj ko so ugotovili, da se ne morejo rešiti s prodajo premoženja. Med drugim jim je zmanjkalo časa, da bi lahko dobro prodali svojo najpomembnejšo naložbo - delnice NLB. Danes kaže, da je bila Poteza Naložbe preveč izpostavljena v eni naložbi.

Poteza Naložbe ima obveznosti do 12 bank, med njimi je Bawag, in do imetnikov obveznic, med njimi je le malo fizičnih oseb. Največji dajalec posojil je bila Hypo Bank.

Lastniško bosta največjo škodo utrpela delničarja Branko Drobnak in Drago Simšič.

Zakaj stečaj? Borzni padec je zelo razvrednotil cene bančnih delnic, v katere je vlagala Poteza Naložbe. 90 odstotkov premoženja Poteze Nalozbe je zastavljeno pri bankah za posojila.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.