Stečaj SCT končan leta 2015

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
V stečajnem postopku SCT naj bi po oceni upravitelja Leona Benigarja Tošiča nastalo za 17,8 milijona evrov stroškov, postopek pa naj bi se sklenil januarja 2015.
Oglej si celoten članek

Preliminarno ocenjena vrednost premoženja SCT znaša 56,7 milijona evrov, a upravitelj opozarja, da je ugotavljanje dejanskega obsega stečajne mase zaradi neurejenega stanja zahtevno. V stečajnem postopku je bilo doslej prijavljenih 3.386 terjatev, upravitelj pa bo njihov preizkus opravil do 15. novembra, je Leon Benigar Tošič zapisal v otvoritvenem poročilu, ki je danes objavljeno na spletnih straneh Agencije RS za javnopravne evidence in storitve (Ajpes). Upravitelj pričakuje vsaj še tisoč prijav izločitvenih pravic, ki bodo preizkušane kasneje.

SCT po njegovih pojasnilih že zdaj nastopa v 130 postopkih, vtožuje pa za 34,9 milijona evrov, pri čemer pa je uspeh postopkov zelo negotov, saj so po pregledu zahtevki v pretežni meri neutemeljeni in bodo po vsej verjetnosti zavrnjeni.

Tožen v kar 600 zadevah

Medtem SCT kot tožena stranka nastopa v približno 600 zadevah, ki pa so trenutno prekinjene zaradi nastopa posledic stečaja in se bodo nadaljevale po objavi sklepa o preizkusu terjatev, če bodo terjatve upnikov, tožnikov, prerekane.

Stečajne mase upravitelj še ni dokončno ocenil. Vrednost nepremičnin po likvidacijskih vrednostih, ugotovljenih v prisilni poravnavi, znaša 45,6 milijona evrov. Vendar pa je Benigar Tošič zaradi dvomljivih vrednosti naročil ponovne cenitve, ki jih pričakuje do 15. novembra, ko bo izdelana otvoritvena bilanca SCT v stečaju.

Dolgoročne finančne obveznosti znašajo 1,6 milijona evrov in so se glede na zadnji lanski dan znižale za 29,4 milijona evrov, medtem ko so se kratkoročne finančne obveznosti povečale za 46,8 milijona evrov na 82 milijonov evrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • VZMD.TV - Poslednja skupščina SCT, d.d., 23. 5. 2011<br /><br />http://www.youtube.com/watch?v=SVhgwe5rGYQ&feature=player_embedded<br /><br />SCT – Vrhovno državno tožilstvo potrdilo prejem od …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.