Štedilnikov nikar v naravo!

Foto: Žurnal24
Izven časa zbiranja kosovnih odpadkov lahko odslužene predmete brezplačno odpeljete v zbirne centre.
Oglej si celoten članek

Da se divja odlagališča, s katerih je odpadke v lanskoletni odmevni akciji Očistimo Slovenijo odnašalo več kot 270 tisoč Slovencev, ne bi ponovno zapolnila, naj vas spomnimo, da lahko kosovni material in nevarne odpadke brezplačno oddate v več zbirnih centrih po državi. Preveriti morate le njihov delovni čas in pripraviti dokazilo o plačani smetarini.

Za prebivalce Ljubljane in okolice je v ta namen urejen Zbirni center Barje na južnem obrobju mesta, kjer je brezplačno mogoče oddati različne odpadke oziroma odslužene predmete (plastika, pločevina, bela tehnika, oblačila in obutev). Plačati je treba le za gradbene odpadke nad količino 0,5 m3. Poleg zbirnega centra je še odlagališče nevarnih odpadkov.

Mariborčani imajo v ta namen pripravljene tri zbirne centre, in sicer na Teznem na Lahovi ulici, v Melju na Plinarniški ter v Radvanju na Streliški cesti. Oddaja odpadkov je v glavnem brezplačna, zaračunavajo se nekatere vrste nevarnih odpadkov in gradbeni material.

Občani drugih občin lahko podatke o lokacijah zbirnih centrov in njihovih odpiralnih časov najdete na spletnih straneh občine oziroma pristojne komunalne službe.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.