Šteiner (še) ne bo napredoval

Foto: Žurnal24 Vrhovni poveljnik obrambnih sil Danilo Türk ob 20. obletnici 
slovenske vojske n
Vojska. Odlikovana bo z zlatim redom.
Oglej si celoten članek

Napredovanja. Ministrici Ljubici Jelušič, premierju Borutu Pahorju in predsedniku Danilu Türku se ni uspelo uskladiti glede napredovanj v najvišje vojaške čine. "Imeli smo nekaj ločenih mnenj o tem, kaj bi bilo primerno," je pojasnil Pahor.

Jelušičeva je predlagala štiri napredovanja v generalne čine. Generalmajor Alojz Šteiner, sicer načelnik generalštaba in tesen sodelavec Jelušičeve, naj bi napredoval v generalpodpolkovnika, brigadirji Vlado Maher, Branimir Furlan in Bojan Pograjc pa v generalmajorje. V soglasju s predsednikom republike se je vlada odločila, da ne bo predlagala nikogar, je včeraj sporočil Pahor. Eden od razlogov je "želja, da ima Slovenska vojska sorazmerno število generalov glede na število drugih častnikov in vojakov". Vojska je že nekaj časa deležna kritik glede nesorazmerij v sestavi vojske.

Prva brigadirka
Predsednik države Danilo Türk na slovesnosti ob 20. obletnici delovanja Slovenske vojske (SV) ne bo nikogar povišal. Kot so nam potrdili v njegovem uradu, pa bo Slovensko vojsko odlikoval z zlatim redom za zasluge.

Slovenska vojska bo v nedeljo po 20 letih obstoja dobila tudi svojo brigadirko – to bo polkovnica Alenka Ermenc. Že danes bodo v vojašnici razglasili tudi druga napredovanja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.