Steklarska: Upanja skoraj ni več

Foto: Žurnal24 Za Steklarsko novo ni več upanja.
Upanja za ohranitev zdravega jedra Steklarske nove v stečaju skorajda ni več, je povedala predstavnica Konfederacije novih sindikatov Slovenije za celjsko regijo Majda Medved.
Oglej si celoten članek
Medvedova je izrazila obžalovanje, da se ni pojavil strateški vlagatelj z normalnimi pogoji o vstopu v družbeništvo oziroma da se Martin Konte, ki je pokazal interes za vstop v družbeništvo novoustanovljene družbe Steklarska, proizvodnja stekla, ni uspel dogovoriti z vsemi družbeniki.

Delavci naj bi delali zastonj
Po besedah Medvedove je Konte, ki naj bi želel biti direktor Steklarske, proizvodnje stekla, pričakoval mesečno plačo v višini 5000 evrov in povračilo vseh stroškov, delavci pa naj bi delali zastonj. "Njegova plača je sicer majhna, če gre za dober menedžment, vendar ne moremo uvajati novodobnega suženjstva in od delavcev pričakovati, da delajo zastonj. Delavci morajo imeti zagotovljeno socialno varnost," je poudarila Medvedova.

Stečajnega postopka niso razumeli
Pozdravila je napore Kapitalske družbe, ki je bila kot večinska lastnica Steklarske nove pripravljena za ponovni zagon proizvodnje zagotoviti do sto tisoč evrov, ter Gen-I in Geoplina, ki sta bila pripravlja dobavljati elektriko in plin z odloženim plačilom. Medvedova je tudi dejala, da potencialni vlagatelji sploh niso razumeli stečajni postopek in jih je zanimalo predvsem, koliko je še zalog izdelkov v podjetju.

Kot je že znano, novoustanovljena družba Steklarska, proizvodnja stekla s Kontejem v četrtek ni dosegla dogovora o najemu opreme in proizvodnje Steklarske nove v stečaju, saj bi bil sporazum škodljiv za delavce, čeprav je bilo v sredo dogovorjeno, da bi načeloma proizvodnjo ponovno zagnali prihodnji teden in v prvi fazi zaposlili 65 delavcev.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.