Steroide so naročali po pošti

Foto: Finančna uprava RS
Foto: Finančna uprava RS
V zadnjih tednih so med pošiljkami na Pošti Ljubljana odkrili več pošiljk s prepovedanimi snovmi v športu.
Oglej si celoten članek

Deset pošiljk je prišlo izMoldavije, Indije, ZDA in Hongkoga. Uslužbenci finančne uprave so v teh pošiljkah našli anabolične androgene steroide (310 tablet in dve steklenički z učinkovinama testosteron in oksandrolon), rastne hormone (20 stekleničk), antagoniste hormonov in modulatorje (240 tablet z učinkovinami klomifen, anastrozol, eksemestan, tamoksifen) in poživila (180 tablet in 30 g z učinkovinama adrafinil in modafinil). Vse te snovi so na listi prepovedanih snovi.

Naročale fizične osebe

Vse pošiljke so bile naročene preko spleta in naslovljene na fizične osebe v Sloveniji.

Letos so v 15 primerih zasegli 550 mililitrov, 3630 tablet in 30 gramov prepovedanih snovi v športu, od tega največ anaboličnih androgenih steroidov (testosteron in stanozolol).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.