Število podpisov neznano

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Referendum. Do jutri zjutraj morajo zbrati 2.500 podpisov. Nato en časa mesec, da jih zberejo 40.000.
Oglej si celoten članek

Varčevanje. “V tem hipu je nemogoče oceniti, koliko podpisov je zbranih, saj jih po vsej državi zbirajo različni ljudje in organizacije,” pravi eden izmed pobudnikov naknadnega zakonodajnega referenduma o varčevalnih ukrepih Gvido Novak. Dodaja, da je prepričan, da jih bodo do jutri z lahkoto zbrali 2.500.

Protest proti izključevanju

“Ljudje so siti načina vladanja, ki državljane izključuje iz odločanja,” je prepričan Novak, ki še dodaja, da se negativnega odziva javnosti na referendum ne boji. Podpise sicer zbirajo tudi študentska gibanja, gibanje 15o in posamezniki. Novak pravi, da njegov sindikat vojakov pri pobudi ne sodeluje. Če pobudnikom jutri uspe oddati podpise, bodo imeli en mesec časa, da zberejo 40 tisoč podpisov državljanov za razpis referenduma.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.