Steze bodo umaknili

Foto: Žurnal24 Ena od 11 lokacij, kjer pano ovira kolesarje, je na križišču Samove in Staničeve
Oglasni panoji. Europlakat bo kolesarske steze, ki so bile prekinjene, speljal za nadstrešnicami.
Oglej si celoten članek

Do konca junija bo podjetje Europlakat uredilo lokacije, kjer oglasni panoji avtobusnih nadstrešnic stojijo na kolesarskih stezah. Največ jih je na Šmartinski in Celovški cesti, kjer se bodo dela tudi najprej začela, so povedali na Mestni občini Ljubljana (MOL).

Stroški še neznani
Europlakat se je z občino dogovoril, da bo na omenjenih lokacijah prilagodil potek kolesarske steze, kar pomeni, da bo ta speljana za nadstrešnico. “Ker so bile nekatere od teh lokacij ob državnih cestah, je bilo za poseg v ureditev potrebno soglasje Direkcije Republike Slovenije za ceste,” so razložili v Europlakatu. Dokumentacijo in soglasja so dobili že jeseni, a izvajalca del še niso izbrali. Zato tudi ne vedo, kolikšni bodo stroški, ki jih bodo morali plačati sami. MOL je namreč leta 2004 Europlakat izbrala za postavitev in vzdrževanje 450 nadstrešnic na avtobusnih postajališčih za obdobje 15 let. Podjetje lahko v zameno v tem obdobju trži oglasne panoje na nadstrešnicah.

Na stezo s soglasjem MOL
Na vprašanje, zakaj oglasni panoji sploh stojijo na nekaterih kolesarskih stezah, so v Europlakatu odgovorili, da so nadstrešnice zaradi varnosti udeležencev v prometu postavili neposredno ob vozišču oziroma med voziščem in kolesarsko stezo. “Sicer bi morali potniki ob vstopu na avtobus prečkati kolesarsko stezo oziroma bi ovirali promet na stezi tudi ob izstopu iz avtobusov,” so razložili. Na nekaterih lokacijah je bil po njihovih besedah prostor med voziščem in stezo preozek za nadstrešnico, zato so jih s soglasjem občine postavili tako, da je bil del (približno 30 centimetrov) postavljen na stezi. “Torej ni treba prestavljati avtobusnih nadstrešnic oziroma oglasnih panojev,” so dodali v Europlakatu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.