Štiripasovnico že asfaltirajo

Foto: Suzana Kos
Foto: Suzana Kos
Odsek hitre ceste do Markovca bo končan še letos, a ne v celoti.
Oglej si celoten članek

Izvajalec del te dni asfaltira približno dva kilometra dolg odsek od izolske obvoznice do vhoda v predor Markovec. "Gre za odsek hitre ceste Koper–Izola, ki bo izolsko obvoznico povezal s predorom, in sicer pod izolsko bolnišnico," pojasnjujejo na Družbi za avtoceste v Republiki Sloveniji. Gre za asfaltiranje z bitodrobirjem, medtem ko bodo tako imenovano obrabno, fino plast asfalta položili v tednih pred predajo prometu.

Še vstop v Izolo

Omenjeni odsek hitre ceste na izolski strani predora Markovec bo z gradbenega vidika končan letos, a ne v celoti. Zaradi selitve dveh kmetij bodo namreč na tem delu gradbena dela lahko končana prihodnje leto, poleg tega pa mora izolska občina izvesti postopek javnega naročila za oddajo del gradnje novega priključka, prek katerega bosta možna vstop v mesto in izstop iz njega.

Skupaj z Markovcem

Štiripasovna trasa hitre ceste – skupaj je na koprski in izolski strani dolga dobre tri kilometre, sestavni del tega odseka hitre ceste je tudi okoli 2,1 kilometra dolg predor – bo v celoti predana prometu hkrati s predorom Markovec.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 15:20 25. Marec 2012.

    vidva pa sta zabita ja,

  • 12:11 25. Marec 2012.

    najbrž ja.. kasneje bo pa predaja v uporabo prestavljena v začetek leta 2021, oz. najkasneje do konca maja 2022..

  • 14:02 24. Marec 2012.

    ...predana bo nekje leta 2020...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.