Štirje otroci v bolnišnici

Foto: Žurnal24 (Foto: )
Zaradi nenadnega povečanja izpusta klora v zunanjem rekreacijskem bazenu zdravilišča Thermana v Laškem, so morali štiri otroke prepeljati v bolnišnico. Eden je na intenzivnem oddelku.
Oglej si celoten članek

Štiri otroke, stari so 4, 5, 9 in 15 let, so zaradi vdihavanja klora najprej prepeljali v celjsko bolnišnico, enega pa so morali kasneje s helikopterjem prepeljati celo v Univerzitetni klinični center Ljubljana. Ta naj bi po naših informacijah zaradi povečane koncentracije klora dobil pljučni edem. Najverjetneje je prišlo do infekcije v prsnem košu pri vdihavanju dražečih plinov, kot sta žveplov dioksid in klor, zato je na intenzivnem oddelku. Vsi otroci naj bi bili s Celjskega.

"Predvidevamo, da je bila tehnična napaka, da je v trenutku prišlo do dviga klora, vendar še raziskujemo," je za zurnal24.si povedala Irenca Ocvirk, vodja tehničnih služb v zdravilišču Thermana. Raven klora se uravnava avtomatično, zato je najverjetneje prišlo do napake v sistemu.

Do predoziranja klora je prišlo le v enem bazenu, v katerem so ga že spravili na normalno raven, vendar so iz preventive vsi bazeni zaprti, pravi Ocvirkova.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.