Štirje rudarji v bolnišnici, to se je dogajalo v jami velenjskega premogovnika

Foto: Saša Despot reševalno vozilo na nujni vožnji
Foto: Saša Despot reševalno vozilo na nujni vožnji
Izpostavljeni so bili povečani koncentraciji plina.
Oglej si celoten članek

V eni od jam velenjskega premogovnika so bili v torek štirje rudarji izpostavljeni povečani koncentraciji plina poroča RTV Slovenija. Koncentracija plina se je povečala v torek, malo pred 18. uro, v jami Pesje. 

Eden od rudarjev je zaradi šoka pri evakuaciji potreboval pomoč sodelavcev, vsi pa so bili ves čas odzivni in pri zavesti. V bolnišnico so jih napotili preventivno, poroča TV Slovenija. Preiskava dogodka je v teku, premogovnik je že obiskal rudarski inšpektor, v velenjskem premogovniku pa dogodek obžalujejo in vsem prizadetim želijo čim prejšnje okrevanje.

Več sledi ...

dezurni@styria-media.si

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 09:55 21. Februar 2024.

    napišite za kateri plin je šlo saj poznamo strupene,zadušljive in eksplozivne pline in ni vseeno ali je to bil CO …

  • 09:35 21. Februar 2024.

    premogovnik je že obiskal rudarski inšpektor, v velenjskem premogovniku pa dogodek obžalujejo......delo inšpekcije je PREVENTIVA enako kot policije !

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.