Stojijo trdno in pokončno

Foto: Premogovnik Velenje/A. Kavčnik
Foto: Premogovnik Velenje/A. Kavčnik
Knapi. S spodnjicami v dobrodelne namene.
Oglej si celoten članek

Deset rudarjev, zaposlenih v Premogovniku Velenje, ki spada pod skupino Holding slovenskih elektrarn (HSE), se je v spodnjicah fotografiralo za koledar. “V začetku leta so nas mediji bombardirali z vprašanjem, ali imamo dovolj zalog premoga. Naša družba je imela prav takrat namen izdelati spodnjice za rudarje, zato je padla ideja za spodnje perilo z nekoliko provokativnimi napisi: Imamo dovolj zalog do leta 2054, Stojimo trdno in pokončno do leta 2054, Zavrtajmo v prihodnost in Knapi za vse,” je idejo za koledar razložila Tadeja Mravljak Jegrišnik iz Premogovnika Velenje.

Pri projektu je sodelovala širša ekipa s tremi fotografi, ki so za poziranje zaposlenih izbirali najrazličnejše lokacije. “Želeli smo predstaviti najznačilnejše lokacije, na katerih poteka proces proizvodnje premoga,” je za Žurnal pojasnil fotograf Aleksander Kavčnik in dodal, da so se knapi, ki so se prelevili v modele, dobro znašli pred objektivom. Cena koledarja bo deset evrov, izkupiček pa bo šel v dobrodelne namene.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.