Stoli pod drobnogledom

Foto: Žurnal24 V ZDL pravijo, da vodovodni sistem in zobozdravstvene stole vzdržujejo z rednim
Legionela. Od 30 vzorcev prisotna v štirih, nizko tveganje za okužbo.
Oglej si celoten članek

V štirih od 30 vzorcev vode z zobozdravniških stolov, kolikor so jih zdravstveni inšpektorji pred dnevi vzeli v sklopu vzorčenja, so našli bakterijo legionelo. Vsi štirje vzorci, v katerih je sicer število teh bakterij, kot pravijo na zdravstvenem inšpektoratu, ocenjeno kot nizko tveganje za okužbo, so bili iz Zdravstvenega doma (ZD) Novo mesto. A očitno so bili odvzeti pri zasebnih zobozdravnikih, saj v upravi ZD o tem niso bili obveščeni.

“Pri nas so sicer prejšnji teden vzorce vode iz pip vzeli v sklopu rednih kontrol kakovosti vode, a rezultatov še nismo dobili,” nam je povedala Alenka Piškur, pomočnica direktorice za zdravstveno nego.

Glede vode na zobozdravstvenih stolih Piškurjeva pojasnjuje, da v njihovih ambulantah pred začetkom ordinacijske dejavnosti odtočijo vodo za vsaj dve minuti, izvajajo redne servise, redno menjajo filtre in opravljajo dezinfekcije, na pol leta pa tudi toplotni šok.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.