Stopili v bran ravnateljici

Foto: Žurnal24 (Foto: Shutterstock)
Združenje ravnateljev Slovenije ogorčeno nad medijskim ožigosanjem ravnateljice OŠ Franca Rozmana - Staneta Maribor, Brede Kutnjak. Potrebna je sprememba zakonodaje, menijo.
Oglej si celoten članek

"Za slehernega izmed nas je hudo, ko umre otrok. Zato je normalno, da želi javnost najti krivca. In prav je tako. Vendar ni prav, da se ljudi obsodi, še preden se jim krivda tudi dokaže," so danes zapisali v Združenju ravnateljev Slovenije.

Spomnimo, razrešitev Kutnjakove in tudi direktorja javnega zavoda Športni objekti (ŠO) Maribor Antona Kneza je predlagal šolski inšpektorat. A pristojni svet športnega zavoda in svet osnovne šole sta presodila, da ni podlage za njuno razrešitev.

Združenju ravnateljev je žal, da javnosti to ni prepričalo. "V združenju smo trdno prepričani, da bi bili starši prvi, ki bi povzdignili glas in zahtevali odstop ravnateljice. Saj gre vendar za varnost otrok," pravijo in dodajajo, da se po njihovem pomanjkljivosti vaditeljev skušajo prevaliti na šolo. "Vaditelji so zaposleni pri drugem delodajalcu, zato šola ne more odgovarjati za njihove morebitne napake. Šola pa tudi ni mogla nad vaditelji izvajati nadzora."

Zakonodaja potrebna sprememb?
Združenje ravnateljev še ocenjuje, da ob sedanji zakonodaji celo specializirani javni zavodi s področja športa ne morejo zagotoviti popolne varnosti otrok. Poslancem so zato že poslali predlog sprememb zakona in jih prosili, naj ga vložijo v parlamentarno proceduro.

Ministru za šolstvo in šport Igorju Lukšiču pa so predlagali, naj se oblikuje posebna strokovna komisija, ki bo pripravila ustrezne podzakonske predpise in ukrepe, s katerimi bi lahko zagotovili čim večjo varnost otrok.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.