Štore: Evakuirali 13 hiš in blok, iz železarne se je izlila talina

Foto: mariborinfo.com železarna Štore izlitje taline Foto: mariborinfo.com železarna Štore izlitje taline Foto: mariborinfo.com železarna Štore izlitje taline Foto: mariborinfo.com železarna Štore izlitje taline Foto: Profimedia Železarna
Koliko taline se je izlilo še ni znano, skupno pa je je bilo v peči 30 ton.
Oglej si celoten članek

Zaradi nevarnosti eksplozije so evakuirali 85 okoliških prebivalcev iz objektov v primeru 500 metrov in 22 zaposlenih. Evakuirali so jih zaradi nevarnosti, da razlita talina reagira z vodo, je pojasnil vodja intervencije Boris Žnidarko. Stik izlite taline z vodo bi pomenilo vodikovo bombo, ki bi po trditvah Žnidarka odnesla streho tovarne in verjetno povzročila še večjo škodo, navaja mariborinfo.com. 

Gasilci so skupaj z zaposlenimi nadzorovali ohlajevanje taline do normalizacije razmer, tako da so se vsi evakuirani v jutranjih urah že lahko vrnili v svoje domove. Žnidarko je pojasnil, da policija glede samih okoliščin izlitja že zbira podatke.

Po podatkih uprave za zaščito in reševanje je do uhajanja taline prišlo zaradi okvare na talilni peči. Koliko taline se je izlilo še ni znano, skupno pa je bilo v peči 30 ton taline, je pojasnil Žnidarko.

O dogodku so bile obveščene vse pristojne službe.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.