Štorman predlaga prisilno poravnavo

Foto: Gregor Katič
Foto: Gregor Katič
Gostinec Zvone Štorman, ki je deloval kot samostojni podjetnik, letos pa je z družino odprl družbo z omejeno odgovornostjo, je v ponedeljek vložil predlog za uvedbo prisilne poravnave.
Oglej si celoten članek


Celjski sodnik Matevž Žugelj je zato danes prekinil narok o uvedbi stečaja, ki ga je predlagal KBM Leasing. Naroka se je udeležilo okrog 30 delavcev. Ti si želijo stečaja, da bi čim prej prišli do poplačil iz jamstvenega sklada. Sodišče je ugotovilo, da je Štorman visoko zadolžen, prispevki za delavce, ki znašajo več kot dva milijona evrov, pa so neporavnani.

Delavci, ki so že dlje časa brez plač, so bili danes tako razočarani. Vendar ima odločanje o tem, ali uvesti prisilno poravnavo ali ne, prednost pred stečajem. Stečaj zahtevata tudi dva izmed Štormanovih delavcev in Mesarstvo Jurij iz Griž.

Hoteli prepričati, naj umakne predlog

Ogorčeni delavci so se nato odpravili pred Štormanovo gostišče v Šempetru. Gostinca so želeli prepričati, naj umakne predlog za prisilno poravnavo. Vendar je pred njih stopila Štormanova hči Elizabeta, ki vodi družbo z omejeno odgovornostjo, in jih napotila na odvetnika družbe.

Po programu presežnih delavcev, ki ga je Štorman poslal na sodišče, je 35 ljudi presežnih, 19 pa jih je prezaposlil na novoustanovljeno družbo. Svoje lokale, razen šempetrskega, je že zaprl, negotova je usoda lokala v Parižljah. Kmalu po novem letu je, kot je znano, zaradi finančnih težav ostal brez hotela v Celju.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 19:47 19. Marec 2014.

    Štorman je v Pedi društvu, ne dvomim, da mu bodo pomagali nekateri znani Slovenci ...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.