Stožice brez vseh zemljišč

Foto: Žurnal24 Zaradi prenove Vojkove ceste bodo zastoji za Bežigradom še do nedelje, pa tudi p
Vojkova cesta. Ker del še niso končali, so zaporo podaljšali do konca tedna.
Oglej si celoten članek

Še do konca tedna bo promet na Vojkovi cesti med Trebinjsko ulico in obvoznico potekal samo proti avtocesti, v obratni smeri pa bo cesta še zaprta.

Rekonstrukcijo in gradnjo kanalizacije bi delavci Energoplana po prvotnih načrtih sicer morali končati danes, a bodo do roka, kot pravijo na Mestni občini Ljubljana (MOL), opravili le glavnino del. “Promet bo potekal normalno dvosmerno od konca tega tedna, razen v delu križišča med Vojkovo cesto in Baragovo ulico, kjer se dela še nadaljujejo za ureditev tega križišča,” so dodali na MOL. Na Vojkovi cesti so sicer razširili cestišče, objekte v centru Stožice priključili na kanalizacijsko omrežje, obnovili napeljavo elektrike in javne razsvetljave.

Nedokončan pločnik
Kljub tej prenovi pa bo Vojkova cesta za zdaj ostala nedokončana tako znotraj ureditvenega območja Stožice kot vzdolž celotne ceste do Baragove ulice. Enostranski pločnik za pešce s kolesarsko stezo bodo namreč uredili samo na delu, kjer ima investitor Grep, ki gradi Športni park Stožice, pravico graditi; torej stavbno pravico, ki mu jo je podelila MOL. Te nimajo za gradnjo pločnika v celoti niti znotraj ureditvenega območja Stožice.

Z dvema lastnikoma znotraj tega območja so se na MOL za odkup sicer že dogovorili po ceni 120 evrov na kvadratni meter. S tremi družinami in rimskokatoliškim župnijstvom, ki imajo parcele vzdolž Vojkove ceste, pa se MOL za odkup sedmih parcel še pogaja. Šele po tem bodo lahko celotno Vojkovo na tem odseku uredili v dvopasovnico z dodatnimi pasovi za zavijanje v levo ter ji na vzhodni strani ob obstoječem drevoredu dodali dvosmerno kolesarsko stezo in pločnik.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.