Strah pred javnostjo

Foto: Žurnal24 V ljubljanskem regijskem odboru pod vodstvom Stanka Vidmarja (desno) Živčec Kala
Glasovanje. O razrešitvi Živčec Kalanove.
Oglej si celoten članek

Seja. Na začetku današnje seje skupščine zdravniške zbornice bodo poslanci glasovali, ali bo zaprta ali odprta za javnost. “Sklep bo sprejet, če bo zanj glasovala večina navzočih,” pojasnjuje tiskovni predstavnik zbornice Valentin Hajdinjak. “Mi se bomo bojevali, da bo seja odprta,” pravi Dean Ravnik iz ljubljanskega regijskega odbora. “Ne vem, zakaj si želijo zaprte seje; morda se bojijo, kaj bi prišlo v javnost,” ugiba.

Prenos glasovalne pravice
Sklic seje, na kateri bodo glasovali o razrešitvi predsednice Gordane Živčec Kalan, je zahteval ljubljanski regijski odbor. Po naših informacijah bo udeležba zaradi dopustov okoli 60-odstotna, za razrešitev predsednice pa bi bila potrebna večina glasov vseh poslancev. “Statut ob odsotnosti poslancev ne dovoljuje, da bi ti glasovalno pravico prenesli na drugega,” razlaga Hajdinjak.

Skupščina bo po njegovih besedah sklepčna, če bo na njej več kot polovica članov. Ali bi sejo zaradi prevelike odsotnosti prestavili, nam včeraj niso znali povedati. “Za zdaj še ne moremo špekulirati, o tem bi se morali dogovoriti tudi s predlagatelji,” pravi Hajdinjak.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.