Strankam mesečno 24 tisoč evrov manj

Foto: Boštjan Tacol
Foto: Boštjan Tacol
Državni zbor je s 84 glasovi za in nobenim proti podprl sklep o znižanju proračunskih sredstev, ki so namenjena sofinanciranju političnih strank.
Oglej si celoten članek

Razdelitev sredstev, namenjenih sofinanciranju političnih strank iz proračuna po uveljavitvi rebalansa proračuna za leto 2012, je odbor za notranje zadeve obravnaval 4. junija in pripravil predlog sklepa, ki posameznim političnim strankam znižuje sredstva iz proračuna.

Stranka PS bo namesto dobrih 61 tisoč evrov letos iz proračuna prejela 55 tisoč evrov, SDS namesto slabih 57 tisoč nekaj več kot 50 tisoč, SD pa namesto 24 tisoč evrov nekaj čez 21 tisoč evrov. DL bo prejela nekaj več kot 17 tisoč evrov, DeSUS in SLS nekaj manj kot 15 tisoč evrov, NSi pa dobrih 11 tisoč evrov. Do nekaj tisočakov sredstev iz proračuna so tudi letos glede na volilni izid upravičene stranke SNS, LDS in TRS.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.