Stranke Alenke Bratušek ni več!

Foto: Saša Despot volitve v državni zbor 2022 Alenka Bratušek SAB Foto: Anže Petkovšek Alenka Bratušek Foto: Saša Despot volilni štab SAB Foto: Saša Despot volilni štab SAB
Konec stranke, ki je močno krojila slovensko državno politiko.
Oglej si celoten članek

Od 13. do 15. junija 2022 je potekal 6. kongres stranke SAB, na katerem so članice in člani odločali o predlogu Sveta stranke, da se stranka SAB pripoji k stranki Gibanje Svoboda.

Dopinsni kongres je bil sklepčen, sodelovalo je 589 članic in članov stranke. S 539 glasovi za, 39 glasovi proti, desetimi vzdržanimi in eno neveljavno glasovnico so podprli predlog Sveta stranke, da se stranka SAB pripoji k stranki Gibanje Svoboda.

Slovenija Golobu se zaradi teh rezultatov smeji

Odločitev o združitvi je torej podprlo 91,5 % članic in članov, ki so sodelovali na kongresu. S to odločitvijo je stranka SAB prenehala obstajati, člani pa bodo svoje delo nadaljevali v pravni naslednici, to je v Gibanju Svoboda.

Generalni sekretar ukinjene stranke Jernej Pavlič je v sporočilu za javnost zapisal še, da se zahvaljuje vsem medijem za dobro in korektno sodelovanje.

SAB je bila ustanovljena leta 2014. V zadnjih dveh mandatih je bila parlamentarna stranka, na letošnjih državnozborskih volitvah je ostala pod pragom štirih odstotkov. Na celinskem nivoju je bila SAB članica Stranke zavezništva liberalcev in demokratov za Evropo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 44

  • 08:02 21. Junij 2022.

    Vse naredi za stolček,ne moremo se je rešit!

  • 22:13 20. Junij 2022.

    To stranko smo volilci izbrisali iz parlamenta, ptič pa njene člane tja vrača proti naši volji. To mi daje misliti, …

  • 22:11 20. Junij 2022.

    to nategovanje, kako nas je finančno reševala, je skrajna laž ... le kako se lahko država zadolžuje več kot 1miljon …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.