"Stranke, spremenite statute"

Foto: Žurnal24 15112007_bobo_jansa_janez_t
V Sloveniji se rišeta dve alternativi: ena vodi v razvoj in sodelovanje, druga pa v staro izključevanje, je dejal predsednik SDS in premier Janez Janša.
Oglej si celoten članek
 
 

Želijo nas prepričati, da nekdo, ki je državni tožilec, se sestaja z osumljencem, da je to nekaj normalnega.

Janez Janša

 
V Sloveniji se rišeta dve alternativi: ena vodi v razvoj in sodelovanje, druga pa v staro izključevanje, je na srečanju vodstev lokalnih odborov SDS dejal predsednik stranke in premier Janez Janša. Drugim strankam predlaga, naj spremenijo statute in določijo nezdružljivost vodstvenih funkcij v stranki s položaji v nadzornih svetih podjetij.

Janša je v svojem govoru poudaril uspešnost Slovenije v zadnjem obdobju, ki se po njegovo kaže v visoki gospodarski rasti - ta je ostala visoka kljub napovedim o recesiji -, v 10.000 na novo ustvarjenih delovnih mestih in približevanju povprečni stopnji razvitosti EU. Ob tem je dodal, da " v tem času v nasprotju s tem, kar se lažno poroča praktično vsak dan v naših medijih, Slovenija ni beležila najvišje inflacije v EU". Dotaknil se je tudi položaja v gospodarstvu, zlasti v gradbeništvu in trgovini, kjer "je nekaj velikih igralcev ali pa ponekod samo eden, ki si skušajo prikrajati pravila igre po svoje".

Srečanja so se udeležili številni poslanci SDS na čelu z vodjem poslanske skupine Jožetom Tankom, predsednikom sveta stranke Brankom Grimsom, podpredsednico SDS Romano Jordan Cizelj in glavnim tajnikom SDS Dušanom Strnadom.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.