Stranskih učinkov ni

Foto: Žurnal24 Na Prvomajski ulici v Mariboru bodo od ponedeljka do četrtka cepili tudi med 14.
Preventiva. Cepljenje proti gripi od danes tudi v Mariboru.
Oglej si celoten članek

Na Zavodu za zdravstveno varstvo (ZZV) Maribor se je od ponedeljka naprej  mogoče cepiti proti sezonski gripi. Ta teden predvsem dopoldne pričakujejo gnečo. “Ljudje se lahko cepijo, tudi če so prehlajeni, a ne smejo imeti vročine,” pojasnjuje Marko Kovačevič z ZZV.

Cepivo letos vsebuje tri tipe mrtvega virusa, za katere se pričakuje, da bodo v prihajajoči sezoni povzročali obolenja, dodan pa je tudi mrtev virus pandemske gripe, ki nam je grozila lani. “Zdravstvena zavarovalnica stroške cepiva krije za starejše od 65 let ter tiste, ki imajo kronične bolezni obtočil, dihal in jeter. Ti za storitev plačajo le sedem evrov,” so zapisali na ZZV. Drugi bodo za cepljenje plačali 12 evrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.