Strela udarila v trojico, moškega ubila

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Strela je pri Svetem Duhu pri Škofji Loki udarila v tri osebe. Za eno osebo so bile poškodbe smrtne.
Oglej si celoten članek

Uprava RS za zaščito in reševanje je na svoji spletni strani sporočila, da je okoli 21. ure strela udarila v skupino treh ljudi.

Leon Keder iz PU Kranj je za Žurnal24 povedal, da je pri tem umrl moški, katerega identiteto policisti še ugotavljajo. Ob njem sta bila še ženska in otrok, ki sta udar preživela. Keder ni imel podatka o stopnji njunih poškodb, vendar pa naj ne bi bila v smrtni nevarnosti.

Strela nastane kot posledice razelektrifikacije ozračja ob nevihtah. Pri tem se v povprečju sprosti 500 megadžulov energije. Neposredna okolica strele se v hipu segreje tudi do temperature 20.000 stopinj Celzija, zaradi hitrosti bliska 220.000 kilometrov na uro pa jo spremlja močan pok, ki ga slišimo kot grom, piše Wikipedia.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.