Strela v ljudi, trije poškodovani

Foto: Jerca Božič Kranjec Udar strele v Ratežu Foto: Jerca Božič Kranjec Anton Vovko Foto: Jerca Božič Kranjec Udar strele Foto: Jerca Božič Kranjec Udar strele Foto: Jerca Božič Kranjec Gostišče Vovko
Na Ratežu strela udarila v ljudi, dva s hujšimi poškodbami odpeljana v bolnišnico. Priče: Leteli so po zraku.
Oglej si celoten članek

"Ona je ležala na tleh, on se je držal za roko, soseda Saša je vrglo v zrak. Njo sem dal na travo in pustil na dežju ter poklical rešilca," nam je o nesrečnem dogodku na parkirišču pred njihovo gostilno povedal Anton Vovko. 

Z gostoma iz Francije in njunim psom, s katerima so v 20 letih, odkar obiskujeta njihovo gostilno s prenočišči, postali tudi družinski prijatelji, so se ravno vrnili iz vinograda in želeli še posedeti za mizo pod orehi. "Ko je začelo deževati, smo vzeli krožnike in pribor, da bi jih bomo odnesli noter. Slišal sem, da je nekaj zaropotalo, in mislil, da je nekomu padel kozarec in se razbil. Nato pa je za mano pritekla snaha Manca in rekla, da je udarila strela," je s solzami v očeh dogajanje opisal Vovko.

Sosed Sašo, ki je bil ob Francozoma, je povedal, da je najprej udarilo v moža, nato v ženo, njega pa vrglo v zrak. "Ona je imela raztrgano nogo, on pa roko. Bilo je videti, kot bi se ju nekdo lotil s sekiro. Težko opišem z besedami. Žalostno," je še povedal Vovko. 

Posledice lahko pridejo pozneje

Kot so za Žurnal24 povedali v Zdravstvenem domu Novo mesto, sta bila moški in ženska precej poškodovana in so ju odpeljali na nadaljnje zdravljenje v novomeško bolnišnico. Oba sta sicer v stabilnem stanju, a bodo pri obeh naredili različne preiskave, saj se lahko posledice udara v obliki motenj ritma srca pojavijo tudi pozneje.

Glavnino bliska je verjetno prestreglo drevje, vseeno pa so po pripovedovanju prič žrtve poletele po zraku. Pri tem so na vstopnih in izstopnih mestih nastale različne raztrganine kože. 

Usodni blisk

Lani maja je strela udarila v družino na polju v bližini Sv. Duha pri Škofji Loki. Takrat je umrl moški, mati in hči pa sta bili poškodovani.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.