Strela zanetila požar

Foto: Žurnal24 Najvišja jakost padavin je označena z rdečo barvo (radarska slika ob 17.00). (Fo Foto: Žurnal24 mavrica Foto: Žurnal24 mavrica Foto: Žurnal24 mavrica Foto: Žurnal24 mavrica
Čeprav je radarska slika padavin še ob petih popoldne kazala rdeče barve, se fronta v kaj hujšega ni razvila. Največ škode so povzročile predvsem strele.
Oglej si celoten članek

Po poročanju Uprave RS za zaščito in reševanje je ob 17.56 zaradi udara strele zagorelo drevo v bližini policijske postaje v Spodnjih Škofijah v občini Koper. Požar so pogasili poklicni gasilci iz Kopra.

V Novi Gorici pa je približno dve uri pred tem strela udarila v smreko, ki je padla na avtomobil. Na srečo je trpela le pločevina.

Po dežju se je ponekod pokazala tudi mavrica. Več v zavihku GALERIJA.
Ponoči se bo zjasnilo
Po napovedih vremenoslovcev bodo zvečer državo zajele posamezne plohe in nevihte, že ponoči pa se bo postopno zjasnilo.

Ali bo toča morda danes klestila v vašem kraju, preverite na tej povezavi.

Več o vremenu in natančni radarski sliki na www.vreme.net.

Jutri nas čaka večinoma sončno vreme, v četrtek pa spremenljivo do pretežno oblačno. Takrat se bodo plohe in nevihte od zahoda razširile nad vso Slovenijo.

V petek bo oblačno s padavinami, ki bodo dopoldne oslabele in popoldne večinoma ponehale. Hladneje bo, na Primorskem bo pihala burja.

SODELUJTE! Uporabite spodnji obrazec.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.