Streljal na okoliške stavbe, nad policiste z elektriko

Foto: PP Krško
Foto: PP Krško
Moški iz okolice Krškega je z zračno puško streljal v okna okoliških stanovanjskih hiš in ustrahoval prebivalce. Posebno "presenečenje" je pripravil tudi za policiste.
Oglej si celoten članek

Krški policisti so na podlagi odredbe sodišča opravili hišno preiskavo na naslovu 48-letnega osumljenca, ki je v okolici Krškega z zračno puško streljal v okna okoliških stanovanjskih hiš in ustrahoval prebivalce. Med hišno preiskavo so našli in zasegli zračno puško in več predmetov, ki izvirajo iz kaznivega dejanja vloma v stanovanjsko hišo. 

Policistom nastavil ovire

Ko so policisti prišli na kraj, so jih na dvorišču stanovanjske hiše pričakale ovire. Nastavljenih je bilo več desk z žeblji in orodje z nameščenimi električnimi vodniki. Osumljenec se je skrival v stanovanjski hiši, zato so morali policisti na silo vstopiti v objekt.

Ugotovljeno je bilo, da je moški kljuko vhodnih vrat povezal z električnim vodnikom, pod vrata namestil kovinsko mrežo, ki jo je prav tako povezal z električnim vodnikom, nad vrata pa namestil vodovodno cev z namenom, da povzroči udar elektrike in poškoduje osebo, ki bi vstopila skozi vrata. Ob vstopu se nihče od policistov ni poškodoval, saj so uporabili ustrezna zaščitna sredstva. 

48-letnemu osumljencu so policisti odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. S kazensko ovadbo so ga danes privedli k preiskovalnemu sodniku zaradi sumov kaznivih dejanj povzročitve splošne nevarnosti, poškodovanja tuje stvari, tatvin in velike tatvine. 

dezurni@zurnal24.si

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 10:44 14. Oktober 2016.

    Pa človk je samo hoto da zaštiti imanje :)

  • d
    16:24 13. Oktober 2016.

    a je kej prodal ?

  • 15:35 13. Oktober 2016.

    Je mal preveč gledal SAM DOMA!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.