Streljanje pred srednjo šolo na Jesenicah

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Policija je med preiskavo ugotovila, da je 18-letnik streljal iz avta, izkazalo se je tudi, da je streljal s strašilno pištolo.
Oglej si celoten članek

Prejšnji mesec smo poročali, da so na Jesenicah pred srednjo šolo odjeknili streli. Nekdo naj bi streljal iz avta. Policisti so med preiskavo sprožili preiskavo in v bližini šole res našli tulce. Gorenjski policisti so v teh dneh zaključili s preiskavo, med katero so opravili hišno preiskavo pri osumljencu. Izkazalo se je, da je 18-letnik streljal s strašilno pištolo, ki po zakonu o orožju ne sodi med orožje, piše Dnevnik, kjer dodajajo, da so jim na kranjski policijski upravi potrdili, se najstnik v okolico šole pripeljal z avtom in med vožnjo dvakrat iz avta ustrelil v zrak.

Čeprav suma kaznivega dejanja niso zaznali, so ugotovili, da je 18-letnik kršil zakon o varstvu javnega reda in miru, kjer je zapisano, da se tistega, ki na javnem kraju nosi, razkazuje ali uporablja dekorativno orožje, imitacije orožja, orožje, ki je namenjeno za alarm, signaliziranje ali druge predmete, ki so po videzu podobni orožju in s tem povzroči vznemirjenje ali občutek ogroženosti, kaznuje z globo okoli 200 evrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.