Streslo Ljubljano in okolico

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nekaj minut po deveti uri zvečer je potres z magnitudo 3,2 stresel okolico Vrhnike.
Oglej si celoten članek

Seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic so ob 21.04 zabeležili zmeren potresni sunek. Po preliminarnih podatkih je bilo žarišče potresa 24 km zahodno od Ljubljane, v bližini Vrhnike. Preliminarno ocenjena magnituda potresa je bila 3,2, so sporočili z Urada za seizmologijo. Temu potresu je na istem območju ob 21.29 sledil še šibkejši potres z magnitudo 1,3.

Potres so po podatkih naših bralcev čutili tudi prebivalci Kranja, Medvod in Logatca.

V petek dva potresa

Seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic so v petek ob 15.13 zabeležili šibek potresni sunek. Žarišče potresa je bilo 42 kilometrov jugovzhodno od Ljubljane, v bližini Ribnice, ocenjena magnituda pa je bila 1,6. Potres so čutili posamezni prebivalci Prevol in Seča..

Intenziteta potresa v širšem nadžariščnem območju ni presegla tretje stopnje po evropski potresni lestvici. Ob 19.22 se je na istem območju zgodil še en potresni sunek z magnitudo 2,4.

Zatreslo pa se je tudi ob 11.02. Žarišče potresa je bilo 56 kilometrov jugovzhodno od Ljubljane, v bližini Šmarjeških Toplic. V tem primeru je magnituda potresa znašala 2,2. Potres so čutili posamezni prebivalci Novega mesta in Šmarjeških Toplic, je poročala Agencija RS za okolje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 22:24 1. September 2013.

    Glupemu, rumenemu mediju trolam haha.

  • 22:05 31. Avgust 2013.

    Nismo ga samo čutili. Tudi slišali smo ga. <br />Na terasi smo sedeli , ko so se tla zatresla in …

  • zic
    21:34 31. Avgust 2013.

    kaj pa je stabo??????

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.