Strici iz ozadja

Morda gre pa le za nov boj starih silnic z novimi. Tokrat pač v SLS.
Oglej si celoten članek

Foto: Boštjan Tacol Manca Borko Žerjavovo pismo je prišlo kot strela z jasnega. S stranko SLS kot tako se mediji zadnji dve leti nismo kaj dosti ukvarjali. Podpirali so reforme ne glede na razmerja v parlamentu, stranka je bila uspešna na lokalnih in parlamentarnih volitvah, če so notranje razprtije bile, so jih rešili, preden bi o njih pisali časopisi. Več ali manj so očitno izpolnjevali pričakovanja svojih volilcev.

Napačna ocena. Morda pa se jim je uspelo le izmuzniti pod radarjem. Mediji smo imeli veliko več dela s preostalimi. Najprej je razpadala ena koalicija in na volitvah sta iz parlamenta odleteli dve strankici. Prišli sta dve novi, sile so se prerazporedile in nastala je nova koalicija. Z njo pa razprtije v stranki Desus in SD, notranjim težavam se nista izognili niti novinki Pozitivna Slovenija in Državljanska lista. Ukvarjali smo se z izobrazbami. O notranjih razprtijah v SDS se zaradi uniformnosti nikoli ne piše kaj dosti. In tudi o stranki SLS se ni. Če že, smo se mediji ukvarjali s kanglerji, pa še to, začuda, nekako neodvisno od same stranke.

Ob prihodu na vrh SLS je Žerjav menda opravil s staro gardo v stranki. Nov obraz so vzljubili volilci in po zadnjem Delovem barometru priljubljenosti je zasedel visoko tretje mesto priljubljenosti med politiki. S tem je bil najvišje uvrščeni član vlade. Na zadnjih volitvah se je stranka predstavljala kar kot SLS Radovana Žerjava. Poistovetili so se z njim in njegovim obrazom. Vendar so očitno v ozadju še vedno delovale stare silnice. Pravo vprašanje je, ali bo s tem, ko je obupal, dal Žerjav novo priložnost starim obrazom. Tako rekoč stricem iz ozadja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 21:48 16. December 2012.

    26.člen URS, ( pravica do povračila škode)<br />Vsakdo ima pravico do povračila škode, ki mu jo v zvezi z opravljanjem …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.